Banner SARM
 
 
Despre
Actiuni
Comisii
Meteori
Astronomie
Galerie Foto
Publicatii
Cosmopoezie
Traditii
Astroshop
Societatea civila
 
Click here to join SARM
Click to join SARM


 
 Cauta pe site
 
 

 

 

SARM 20 de ani
SARM 20 de ani


Activitati 2011
Activitati 2011


http://www.astro-info.ro

http://www.astronomy2009.org

Citeste revista Bolidul
Citeste revista Bolidul
 
GEPLAS
NETEXPRESS


Partener:
GEPLAS
 
 

ASTROFOTO 2006


Pentru Perseide 2006, tabara de astronomie click aici

Logo Astrofoto 2006 mareCirculara nr. 1, 23.03.2006 Circulara nr. 2, 16.04.2006 Formular de participareBorderoul de participare
Organizator: Societatea Astronomică Română de Meteori (SARM)

Parteneri, finanţatori: Autoritatea Nationala pentru Tineret Directia Judeteana pentru Tineret Dambovita, Fundaţia pentru Tineret Dâmboviţa, Primăria Târgovişte-Consiliul Local Targoviste, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Complexul Muzeal Naţional Curtea Domnească Târgovişte

Consursul Naţional de Astrofotografie ASTROFOTO 2006

I. TEMATICĂ ŞI SECŢIUNI

Tematică : fotografia astronomică şi atmosferică

Secţiuni

1. Fotografie tehnica
Fotografii realizate pe timp de noapte, adică expuneri făcute între crepusculul de seară şi cel de dimineaţă: constelaţii, comete, meteori, planete, obiecte deepsky, ocultaţii, eclipse, Luna, precum şi orice fotografie cu subiect astronomic realizată prin instrument astronomic (luneta sau telescop). De asemenea, la această secţiune intră şi fotografii realizate pe timp de zi, la Soare (pete solare, eclipse, etc);

2. Fotografie artistică
Expuneri realizate pe timp de noapte şi în crepuscul: conjunctii ale Lunii cu planetele, planete şi stele printre dâre de nori colorati, corpuri cereşti (meteori, comete, etc) integrate în peisaj şi ambient, dâre de stele, etc.

3. Fotografie atmosferică
Fenomene naturale interesante (rare) pe cer, ziua sau noaptea: răsărituri şi apusuri dramatice, curcubeu, halou-ri (la Soare sau la Lună) şi alte fenomene optice atmosferice (arc circumzenital, sun-dog, gloria, etc.), diverse tipuri de nori, fulgere, aurore, etc.

4. Fotografie montaj
Montaje, trucaje, colaje pe teme astronomice, realizate din fotografii aparţinând autorului montajului, obţinute prin expuneri multiple pe film, în laborator sau prin procesare computerizată.


II. PARTICIPANŢI

La concurs pot participa tineri din toata ţara, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 29 de ani. De asemenea, pot participa şi persoane cu varsta peste 29 de ani, pentru acestea instituindu-se un premiu special. Taxa de participare este de 15 RON pentru fiecare participant. Taxa va fi platită prin mandat poştal trimis la adresa: Valentin Grigore, CP 14, OP 1, Târgovişte 130170, Dâmboviţa.


III. SPECIFICAŢII TEHNICE

-Fotografiile color sau alb/negru (nelipite pe carton, fară montaje, schelete sau passepartout) vor avea dimensiunea de 20x30 cm.
-Pe spatele fiecarei fotografii, în coltul din stanga sus, vor fi trecute cu marker permanent subtire (nu cu creion, pix sau cerneala) numele autorului, secţiunea la care concurează şi nr. fotografiei (identic cu cel din borderoul de participare). În cazul imaginilor succesive (set) ale unui fenomen, se va trece numărul imaginii în cadrul seriei (ex. în cazul unui set de 6 imagini ale unei eclipse totale de Lună: foto nr.3/6, adică a treia imagine dintr-o serie de 6 imagini).
-La toate secţiunile se acceptă serii de imagini
-Participanţii vor completa borderoul de participare. În cazul seriilor de imagini, în borderou va fi trecută numai prima imagine din serie, pentru celelalte imagini întocmindu-se de mană o anexa cu datele despre fotografii.
-Fiecare participant se poate înscrie în concurs cu maxim 5 fotografii sau seturi de fotografii la fiecare secţiune. În cazul în care imaginile prezintă evoluţia unui fenomen (ex. fazele unei eclipse de Soare sau de Lună, etapele unui apus de Soare, evoluţia unei aurore boreale, etc.), fiecare succesiune de imagini (set) va intra în concurs şi va fi jurizata ca o singura imagine (rezultă deci că pot fi trimise maximum 5 seturi de imagini pe sectiune).
-Fotografiile vor fi introduse împreuna cu borderoul de participare într-un plic de autor. În plic se va mai introduce şi un plic timbrat (folosiţi timbre egale ca valoare cu cele de la trimitere) autoadresat pentru returnarea fotografiilor.


IV. JURIUL

Juriul este compus din:
-Valentin Grigore, Preşedinte al Societăţii Astronomice Române de Meteori
-Dan Mitruţ, Vicepreşedinte tehnic al Societăţii Astronomice Române de Meteori
-Alexandru Conu, Coordonator al Comisiei Foto a Societăţii Astronomice Române de Meteori, fotograf freelancer
-Călin Niculae, fotograf freelancer
-Andrei Dorian Gheorghe, director festival de cosmopoezie

Juriul va efectua o preselecţie în urma căreia se vor stabili lucrările care vor participa în cadrul expoziţiei şi o selecţie care va stabili lucrările premiate.


V. PREMII

Dintre fotografiile prezente în expoziţie juriul va desemna urmatoarele premii:
-premiul I, II, III pentru secţiunea "Fotografie tehnică"
-premiul I, II, III pentru secţiunea "Fotografie artistică"
-premiul I, II, III pentru secţiunea "Fotografie atmosferică"
-premiul I, II, III pentru secţiunea "Fotografie montaj"

Va exista un premiu special, oferit celui mai bun participant cu vârsta peste 29 de ani.

VI. CALENDARUL MANIFESTĂRII

Plicurile cu fotografii vor fi trimise pană la data de 21 Aprilie 2006 (data poştei) prin poşta sau curier sau vor fi aduse personal la adresa:
Valentin Grigore, CP 14, OP 1, Târgovişte 130170, Dâmboviţa
Jurizarea se va face în data de 2 mai 2006
Vernisajul şi premierea câstigătorilor vor avea loc în data de 4 Mai 2006 la sala Muzeului de Istorie Dâmboviţa, în Târgovişte.
Fotografiile, cu excepţia celor premiate, vor fi restituite prin poşta ori ridicate de către autori sau delegaţii acestora (pe baza semnăturii autorului) în perioada 15 mai - 15 iunie, 2006.


VII. UTILIZAREA FOTOGRAFIILOR. COPYRIGHT

-Participanţii cedează organizatorilor dreptul de a le reproduce fotografiile numai în scopul promovării concursului
-Organizatorii se obligă să menţioneze numele autorului fotografiilor alături de lucrările reproduse
-Fotografiile nu vor fi folosite pentru obţinerea de foloase materiale pentru organizatori sau terţi
-Toate drepturile de autor rămân în posesia autorilor

VIII. ALTE REGULI

-Participanţii vor înscrie în concurs numai fotografii care nu au mai participat în cadrul concursului "ASTROFOTO" la ediţiile precedente;
-Organizatorii nu işi asumă răspunderea pentru pierderea sau deteriorarea fotografiilor în timpul transportului poştal;
-Organizatorii concursului se obligă să trateze cu deosebită grijă fotografiile înscrise;
-Deteriorarea sau pierderea lucrarilor de către membrii juriului sau în timpul expoziţiei va fi despăgubită de către organizatori la nivelul costului copiei pozitive;
-Fotografiile premiate vor fi reţinute de către organizatori;
-Nerespectarea uneia dintre condiţiile mai sus menţionate atrage după sine descalificarea concurentului sau a lucrării respective;
-Trimiterea lucrărilor presupune că participanţii au acceptat integral condiţiile prezentului regulament;

IX. Alte informaţii
Contact: Valentin Grigore, tel.0722829034, e-mail:
[email protected], [email protected]

tabel stanga jos   tabel dreapta jos
© 2006 SARM