Banner SARM
 
 
Despre
Actiuni
Comisii
Meteori
Astronomie
Galerie Foto
Publicatii
Cosmopoezie
Traditii
Astroshop
Societatea civila
 
Click here to join SARM
Click to join SARM


 
 Cauta pe site
 
 

 

 

SARM 20 de ani
SARM 20 de ani


Activitati 2011
Activitati 2011


http://www.astro-info.ro

http://www.astronomy2009.org

Citeste revista Bolidul
Citeste revista Bolidul
 
GEPLAS
NETEXPRESS


Partener:
GEPLAS
 
 

PERSEIDE 2016






Societatea Astronomică Română de Meteori organizează Tabăra de Astronomie PERSEIDE 2016, ediția a 24-a, partea a 2-a, dedicată observării maximului de activitate a curentului de meteori Perseide. Tabăra include în program și o mini școală astronomică de vară. Evenimentul va fi organizat la cabana Pârâul lui Blaga, pe Valea Frumoasei, în mirifa zonă de la poalele Munților Cindrel, în perioada 8-14 august 2016.

Programul taberei
Etapa a 2-a a ediției 2016 a taberei este dedicată observării maximului de activitate a curentului de meteori Perseide, care, conform experților, anul acesta va avea o intensitate cel puțin dublă față de anii trecuți (de la un normal de 80 meteori/oră ar putea atinge 150 sau chiar 200 meteori/oră), generând deci un „outburst”. Luna se va afla în preajma fazei de Prim Pătrar, deci în cea mai mare parte a nopții vom avea cer fără Lună. De asemenea, vor exista sesiuni de astronomie practică, de familiarizare cu bolta cerului: constelații și stele importante, orientarea pe boltă, planete, obiecte ale cerului profund (galaxii, nebuloase, roiuri de stele). Vor fi disponibile un binocular și un telescop.

Condiții de participare
Prețul de participare este de 120 lei. Întreaga sumă sau un avans de minimum 60 lei se achită în maximum 5 zile de la înscriere, dar nu mai târziu de data de 4 august. După completarea formularului de participare veți primi informații privind modul de efectuare a plății. Rezervarea participării se face în ordinea înscrierii și a achitării avansului.
Se asigură cazarea la cabana Pârâul lui Blaga (cameră pentru fete și cameră pentru băieți).
Va exista acces la bucătărie și cămară. Masa și transportul intră în sarcina participanților, dar ne preocupăm să organizăm aceste aspecte.
Cei care vin cu mașina sunt rugați să indice locul de plecare și numărul de locuri disponibile în mașină.
Participarea se face pe baza completării formularului de participare care se găsește aici.
Nu se admit persoane care nu au completat formularul de participare.
Locuri disponibile: 16

Formular de participare (online)

Accesorii obligatorii
Toți participanții vor avea obligatoriu asupra lor:
- Îmbrăcăminte adecvată pentru temperaturi joase și condiții specifice de munte. De reținut că noaptea, la observații, temperatura poate să scadă și la 2-3 grade uneori.
- Sac de dormit, izopren, fes/căciulă.
- Caiet de notițe (nu foi volante), pix și creion, lanternă cu lumină roșie (se poate obține prin aplicarea unei folii de culoare roșie) cu acumulatori de rezervă, recorder pentru voce tip MP3 sau MP4 (acest accesoriu este opțional, dar recomandat; se poate folosi și telefonul mobil).
- Medicamente uzuale, accesorii minime pentru servirea mesei și produse de igienă personală.
- Pentru cei care merg în drumeție este obligatorie încălțămintea de munte (de preferat bocanci) și pelerină de ploaie.

Localizare
Tabăra se va desfășura la cabana Pârâul lui Blaga, în Munții Cindrel, pe Valea Frumoasei.
Accesul se face pe Transalpina (DN 67C), dinspre Sebeș sau dinspre Obârșia Lotrului, până la intersecția cu DJ 106N. De aici (pe drumul către către Păltiniș) până la locul de desfășurare sunt 10 km, drum de munte. Accesul se face cu autovehicule proprietate personală, nu există transport public. În zonă nu există semnal pentru telefonul mobil. Singurul semnal pentru mobil se află în rețeaua Cosmote la o distanță de circa 3-4 km.
Cabana Pârâul lui Blaga se află la o altitudine de aproximativ 1500 m, la poalele Munților Cindrel (vârful Cindrel, 2245 m alt), nu departe de Rezervația Iezerele din Cindrel (Iezerul Mare și Iezerul Mic), pe teritoriul județului Sibiu, lângă granița cu județul Vâlcea și nu departe de granița cu județul Alba. Peisajul este spectaculos. Zona este bogată în fructe de pădure (zmeură, afine, fragi), iar traseele către obiective importante (Vf. Cindrel, iezere etc.) sunt relativ ușor accesibile. Nu există urși în zonă.

Coordonate: cabana Pârâul lui Blaga: 45.547052, 23.747562

Contact
Valentin Grigore (doar până pe data de 7 august)
tel. 0722 829034
e-mail: [email protected]



 






tabel stanga jos   tabel dreapta jos
© 2006 SARM